Nieuwe trailers voor jouw boot

Hulp nodig?

Bij Krijgsman Watersport hebben we vele soorten boottrailers te koop. Overweeg je een boottrailer te kopen? Logisch, want het biedt veel voordelen! Zo kun je met een trailer makkelijk nieuwe plekken ontdekken met je boot. Steeds maar hetzelfde riviertje op en neer heb je op een gegeven moment immers wel gezien. Met een boottrailer verplaats je je boot eenvoudig naar een andere locatie, zodat je telkens weer nieuwe vaarwateren en routes kunt ontdekken.

Krijgsman Watersport is jarenlang premium partner van PEGA boottrailers. Voor een kwaliteitstrailer trailer op maat afgesteld voor jouw boot ben je bij ons aan het juiste adres!

Neem contact op voor een vakkundig advies of een scherpe aanbieding op maat. Kijk ook in onze webshop voor een greep uit het assortiment.

PEGA boottrailers prijslijst 2023 (compleet)

 • PEGA SH650-450 EUROLINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De SH650 is geschikt voor de Lifestyle 495 Comfort of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   2.144,00
 • PEGA SH750-500 EUROLINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De SH750 is geschikt voor de Lifestyle 530 Comfort of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   2.524,00
 • PEGA VB1350-600 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V1350 is geschikt voor de Lifestyle 616 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   4.540,00
 • PEGA VB1500-600 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V1500 is geschikt voor de Lifestyle 650 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   4.828,00
 • PEGA VB2000-675 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V2000 tandemasser is geschikt voor de Primeur 700 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   6.680,00
 • PEGA VB2000-775 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V2000 tandemasser is geschikt voor de Lifestyle 700 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   7.134,00
 • PEGA VB2300-675 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V2300 tandemasser is geschikt voor de Primeur 700 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   7.029,00
 • PEGA VB2300-775 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V2300 tandemasser is geschikt voor de Lifestyle 750 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   7.424,00
 • PEGA VB2700-775 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V2700 tandemasser is geschikt voor de Lifestyle 818 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   7.698,00
 • PEGA VB3500-850 V-LINER

  De PEGA boottrailer staat garant voor vele jaren rijplezier. De V3500 tandemasser is geschikt voor de Lifestyle 818 Tender of vergelijkbaar.

  Levertijd: 1 - 3 werkdagen

   9.835,00

Bij Krijgsman Watersport hebben we vele soorten boottrailers te koop. Overweeg je een boottrailer te kopen? Logisch, want het biedt veel voordelen! Zo kun je met een trailer makkelijk nieuwe plekken ontdekken met je boot. Steeds maar hetzelfde riviertje op en neer heb je op een gegeven moment immers wel gezien. Met een boottrailer verplaats je je boot eenvoudig naar een andere locatie, zodat je telkens weer nieuwe vaarwateren en routes kunt ontdekken.

Boottrailer kopen

Een boottrailer kopen is ook erg handig als je je boot buiten het vaarseizoen ergens wilt stallen. Dat is wel aan te raden, als je je boot en de motor wil beschermen tegen de weersinvloeden. Zo geniet je zo lang mogelijk van je boot. Boottrailers kopen doe je het beste bij een gerenommeerde specialist in boten en boottrailers, zoals Krijgsman.

Welke boottrailer heb ik nodig?

Een veelgestelde vraag bij de aanschaf van een trailer is: wat voor boottrailer heb ik nodig? Hiervoor zijn een aantal aspecten van belang. Ten eerste is het relevant wat het maximale trekgewicht is van je auto. De auto moet immers geschikt zijn om het totale gewicht van de boot en de trailer te trekken. Het gewicht van de boot speelt dus een voorname rol. Ook speelt de breedte en lengte van de boot een rol.

Trekgewicht auto

Zoek op wat het maximale trekgewicht is van je auto. Zoek vervolgens in de specificaties van je boot wat het gewicht is van de boot. Hier moet je vervolgens ongeveer 20% extra gewicht bij optellen, omdat het gewicht van de motor, de brandstof, de accu’s en een aantal andere dingen hier nog niet bij zijn inbegrepen. Neem bij twijfel altijd contact op met de leverancier. De praktijk leert dat het bootgewicht vaak van meerdere factoren afhankelijk. Tel vervolgens het gewicht van de trailer hierbij op. Als dit totaal hoger is dan wat je auto mag trekken, zul je een voertuig met een hoger trekgewicht moeten gebruiken om de boot inclusief de trailer te vervoeren.

Gewicht boot

Er zijn boottrailers in allerlei soorten en maten. Het klinkt misschien als een open deur, maar voor grotere, zwaardere boten heb je ook grotere, zwaardere trailers nodig. Toch is het een veelgemaakte fout dat mensen kiezen voor een trailer die niet goed bij de boot past. Vraag dus bij de specialist na of de boottrailer die je op het oog hebt geschikt is voor het gewicht van je boot.

Breedte boot

Ga vervolgens de breedte van de boot na. Als je de boot over de openbare weg wilt vervoeren mag de boot niet breder zijn dan 2,5 meter. Is hij toch breder? Dan heeft aanschaf van een trailer geen zin, want dan mag je er niet mee rijden. Verder moeten de afmetingen van de boot goed passen bij de afmetingen van de trailer, zodat je hem veilig kunt bevestigen.

Boottrailer met of zonder elektrische lier

Je kunt je boottrailer met of zonder elektrische lier kopen. Met is natuurlijk handig! Met een speciale boottrailer lier krijg je je boot namelijk makkelijk op en af de trailer. Er bestaan twee soorten lieren voor boottrailers: handlieren en elektrische lieren. Een handlier is geschikt voor lichte boten en lichte trailers. Voor de wat zwaardere boten of voor meer gemak is een goede elektrische lier een uitkomst. Met een elektrische lier kun je de boot soepel het water in laten zakken en natuurlijk weer ophijsen. Let bij aanschaf van een lier goed op het gewicht van je boot en alleen op de trekkracht van de lier.

Pega boottrailers

Pega trailers zijn kwalitatief hoogwaardige boottrailers die bekend staan om hun degelijkheid. Deze trailers zijn sterk, gaan lang mee, voldoen aan alle Europese normen en zijn er in veel verschillende modellen. Bij Krijgsman Watersport hebben we een mooie collectie Pega trailers afgestemd op al onze sloepen en tenders. Neem vooral een kijkje: er zit geheid een exemplaar bij dat precies bij jouw boot past.

Stallen van een boottrailer

Twijfel je wat je met de boottrailer aan moet als je hem niet gebruikt? Geen nood, zowel boottrailer als boot zijn welkom bij ons voor winterstalling. Het is sowieso aan te raden de boot na het vaarseizoen in een stalling onder te brengen, zodat hij geen schade oploopt door weersomstandigheden en aangroei.

Tweedehands trailers

Bij Krijgsman Watersport hebben we zowel nieuwe als gebruikte boottrailers te koop. Een tweedehands model is natuurlijk voordeliger dan een nieuwe. Als gerenommeerd dealer verkopen wij alleen gebruikte trailers van hoge kwaliteit en in goede staat, zodat je verzekerd kunt zijn van een goede koop. Wij hebben bijvoorbeeld vaak uitstekende Pega trailer occasions in ons assortiment. Op zoek naar een stallingstrailer? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dus: is een nieuwe trailer iets voor jou? Of ben je benieuwd naar onze gebruikte trailers? Bekijk ons aanbod!

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review