Service bij Krijgsman

Als je een eigen boot hebt, wil je natuurlijk dat deze goed onderhouden blijft. Daarom bieden wij je alle service die je nodig hebt voor het up to date houden van je boot. Hoe beter je je boot laat onderhouden, hoe langer je er plezier van hebt! 

Je boot onderhouden

Je boot onderhouden is belangrijk zodat hij er altijd netjes uit blijft zien. Ook voorkom je dat er onderdelen kapot gaan als je ervoor zorgt dat je ze regelmatig checkt. Er zijn een aantal delen van de boot die onderhoud nodig hebben: 

Wil je meer weten over het onderhouden van je boot en de prijzen van het onderhoud? Bekijk dan de pagina over onderhoud of neem contact met ons op.

Motor onderhoud

Het onderhouden van je motor is erg belangrijk voor de veiligheid en de levensduur. Het onderhoud verschilt per motor. Zo hangt het er vanaf van wat voor soort motor je hebt; een inboard of outboard motor. Ook zijn er verschillen tussen een diesel, benzine en elektrische motor.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn het verversen van de olie, het vernieuwen van filters en het controleren van verschillende onderdelen. Periodiek onderhoud is ook belangrijk wanneer de motor niet veel is of wordt gebruikt. Stilstaande onderdelen en olie kunnen namelijk problemen veroorzaken. Bij nieuwe motoren zal er aan garantievoorwaarden (dealeronderhoud) voldaan moeten worden om (verlengde) garantie op het product te behouden. Wil je advies over onderhoud? Neem contact op met een van onze adviseurs. 

Winterstalling

Het is beter voor je boot om hem in de wintermaanden niet buiten in het water te laten liggen. De kans bestaat dat de boot, of een onderdeel ervan, kapot vriest. Daarom raden wij altijd aan om je boot in de winter in een winterstalling te plaatsen. Onze winterstalling is verwarmd en stofvrij, zodat je boot zo goed mogelijk de winter doorkomt. 

Reiniging

Als je een cabrioletkap op je boot hebt, moet deze gereinigd worden. Dit is nodig om het zeil er weer als nieuw uit te laten zien. Ook is de kap na het reinigen weer water- en vuilafstotend. Vaak is het bij het reinigen van de kap ook noodzakelijk om de kap opnieuw te stikken. Neem voor advies contact op met een van onze adviseurs. 

Antifouling

Wanneer je polyester boot lang in het water ligt, moet er een antifouling laag over de boot aangebracht worden. Deze antifouling bestaat uit een aantal lagen die het onderwaterschip beschermen tegen aangroei en osmose. Bij aluminium boten kan de boot worden voorzien van een antifouling om aangroei te voorkomen. 

Finsulate

Finsulate is een vorm van antifouling dat je boot beschermt van invloeden van buitenaf. Deze laag wordt geplakt op het onderwaterschip en gaat vaak jaren mee en zorgt ervoor dat biologische organismen geen kans krijgen om zich te hechten aan je boot. Daarbij isoleert het de romp van je boot. Het is een duurzame ingreep, vanwege de lange levensduur van de laag.

Gelcoat

De toplaag van de boot, de gelcoat, beschadigt door UV straling en zonlicht. Hierdoor kunnen er lelijke plekken in de laag ontstaan. Om deze laag zo mooi mogelijk te houden, raden wij aan om minimaal 3 keer per jaar een UV beschermende laag aan te brengen op de boot. Voornamelijk donker gekleurde boten zijn gevoelig voor verkleuring en krassen. Neem voor advies over gelcoat contact met ons op. 

Proefvaart aanvragen voor Service bij Krijgsman

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review