Tweedehands boottrailers kopen

Hulp nodig?

  • Pega V1350-600 trailer – 2022

    Deze zo goed als nieuwe Pega V1350-600 trailer hebben wij op het moment als jong gebruikte occasion staan.

    Levertijd: 1 - 3 werkdagen

     3.950,00

Ongeacht of je een occasion boottrailer of een nieuwe trailer wil kopen: bij Krijgsman slaag je altijd. Wij zijn namelijk een erkend dealer met een groot assortiment tweedehands en nieuwe trailers. Alle occasion boottrailers die wij verkopen zijn bij ons uitvoerig geïnspecteerd en zo nodig van onderhoud voorzien. Ook geven wij deskundig advies over welke trailer het beste bij jouw boot past, zodat je altijd bent verzekerd van een goede aankoop. Dus: ben je van plan een trailer voor je boot te kopen? Bekijk ons aanbod!

De juiste tweedehands boottrailer

Een occasion boottrailer kopen heeft veel voordelen. Ten eerste is een boottrailer heel handig om je boot makkelijk te verplaatsen, zodat je steeds nieuwe vaarwegen kunt ontdekken. Ook heb je een trailer nodig om je boot naar de winterstalling te brengen. Ten tweede zijn occasions, oftewel tweedehands trailers, natuurlijk goedkoper dan nieuwe trailers. Bij ons vind je tal van voordelige trailers van hoogstaande merken, zoals Pega trailer occasions. Pega trailers staan bekend om hun kracht en degelijkheid.

Welke trailer is geschikt?

Je vraagt je misschien af: ‘Wat voor boottrailer heb ik nodig voor mijn boot?’ Voor het antwoord spelen verschillende zaken een rol, zoals het gewicht van je boot, de breedte van je boot en het trekgewicht van je auto. De trailer moet immers groot en sterk genoeg zijn voor je boot, en je auto moet genoeg trekkracht hebben om de combinatie te trekken.

Gewicht boot

Het is handig om eerst na te gaan wat het gewicht van je boot is. Het totale gewicht is het gewicht dat in de specificaties vermeld staat, plus 20% extra. Het gewicht van de motor en de brandstof of accu is immers nog niet inbegrepen bij het brochuregewicht. Neem bij twijfel altijd contact op met de leverancier. De praktijk leert dat het exacte bootgewicht vaak afhankelijk is van meer factoren. De trailer moet sterk genoeg zijn om het gewicht van je boot te dragen.

Breedte boot

Bekijk vervolgens de afmetingen van je boot. De trailer die je uitzoekt moet passen bij de lengte en breedte van de boot, zodat je hem stevig en veilig kunt vervoeren. Het is helaas een vaak voorkomende fout dat iemand een boottrailer koopt die niet goed bij de boot past.

Trekgewicht auto

Nu je weet welke trailer geschikt is, moet je nagaan wat het maximale trekgewicht is van je auto. Deze moet dus geschikt zijn om het gewicht van de boot + 20% én het gewicht van de trailer te trekken. Is dit gewicht meer dan het maximale trekgewicht? Dan moet je helaas een ander voertuig gebruiken om je boot te vervoeren, of een kleinere boot en trailer kiezen.

Tweedehands trailer met elektrische lier

Net als nieuwe trailers zijn er ook tweedehands trailers met elektrische lier. Met een elektrische lier hijs je haast zonder moeite de boot van de trailer. De combinatie van een elektrische lier met een kanteltrailer maakt het nog makkelijker om de boot van de trailer te krijgen. Wat is een kanteltrailer? Dat is een trailer met een kantelbaar deel, waarmee je de boot makkelijk vanaf de kade in het water kan ‘kantelen’.
Is een boottrailer occasion kopen iets voor jou? Of bekijk je toch liever onze nieuwe trailers?

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review