Elektrische sloepen

Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Elektrische sloepen 

De ontwikkeling van elektrische sloepen is de afgelopen jaren razendsnel gegaan. Accu’s en motoren zijn steeds beter en betaalbaarder geworden, waardoor elektrisch varen inmiddels voor elke watersportliefhebber binnen handbereik ligt. In vergelijking met sloepen met verbrandingsmotoren hebben elektrische sloepen veel pluspunten en slechts enkele minpunten. Dus wil je ook stil, comfortabel en milieuvriendelijk varen? Dan is een elektrische sloep een uitstekende keuze!     

Elektrische sloep kopen

Wil je een elektrische sloep kopen? Dan heb je de juiste dealer gevonden. Krijgsman heeft namelijk een uitgebreid aanbod aan elektrische boten van topmerken, en kan je advies geven op maat. Zo vind je altijd een sloep die precies aansluit op je behoeften. Bekijk ons assortiment of neem contact op voor persoonlijk advies. 

Waar moet je op letten als je een elektrische boot wilt kopen?

Als je een elektrische boot wilt kopen, moet je verschillende knopen doorhakken. Bijvoorbeeld over de grootte van de boot. Dit hangt onder meer samen met de grootte van je vaargezelschap, je budget en het gebied waar je wilt gaan varen. Daarnaast kun je kiezen uit elektrische boten van verschillende materialen. Of je liever een elektrische sloep van aluminium of een elektrische sloep van polyester hebt, is vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Beide materialen zijn namelijk vrijwel onderhoudsvrij. 

Wat kost een elektrische sloep?

Wat een elektrische sloep kost, is geheel afhankelijk van je wensen. De prijs verschilt per merk, en ook de grootte, accessoires en uitvoering zijn van invloed op de prijs. Een grote, luxe elektrische sloep kost bijvoorbeeld meer dan een kleine boot in standaard uitvoering.

Grofweg kun je wel zeggen dat de prijzen voor elektrische bootjes beginnen bij enkele duizenden euro’s, en op kunnen lopen tot tienduizenden euro’s. Voor  Wij helpen je graag om een passende sloep of ander type boot te vinden voor jouw wensen en budget!

Voordelen elektrisch varen

Elektrisch varen heeft veel voordelen ten opzichte van varen op benzine of diesel. We zetten ze kort voor je op een rijtje.

  • Elektrische boten zijn goed voor het milieu
  • Elektrisch varen is stil en comfortabel doordat de motor geen trillingen veroorzaakt
  • Elektrische motoren hebben bijna geen onderhoud nodig
  • Elektrische boten zijn makkelijk te besturen

Hoelang kun je varen met een elektrische sloep?

Een van de veronderstelde nadelen van elektrisch varen is dat de motor een beperkte actieradius heeft. Dit valt tegenwoordig echter alles mee. Met een moderne elektrische motor in je boot kun je gemakkelijk 6 tot 10 uur varen. Genoeg voor een mooie, lange dag op het water!

Heb je een vaarbewijs nodig voor een elektrische sloep?

In principe gelden voor elektrische sloepen dezelfde voorwaarden als voor andere boten. Dit betekent dat je alleen een vaarbewijs nodig hebt voor vaartuigen die langer zijn dan 15 meter  en harder gaan dan 20 kilometer per uur. De meeste elektrische sloepen halen deze snelheid echter niet, waardoor je voor kleinere elektrische boten meestal geen vaarbewijs nodig hebt. 

Hoeveel onderhoud heeft een elektrische sloep nodig?

De elektrische motor van een boot is vrijwel onderhoudsvrij. Wel komt er ander onderhoud bij kijken. Zo moet de boot zowel onder als boven water schoon worden gehouden en beschermd. Dit kan bijvoorbeeld met antifouling en een gelcoat, services waarvoor je ook terecht kunt bij Krijgsman.

Meer informatie over elektrisch varen

Twijfel je na het lezen van deze pagina nog of een elektrische sloep wel iets is voor jou? Lees dan onze uitgebreide pagina over elektrisch varen. Veel van de bovenstaande boten kunnen zowel met een elektrische als een verbrandingsmotor worden uitgerust. En als je niet kan kiezen, is een hybride motor een prima tussenoplossing. Deze motor is een combinatie van beide soorten motoren, waarbij de elektromotor het overneemt van de verbrandingsmotor op plekken waar je alleen elektrisch mag varen. Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Proefvaart aanvragen voor Corsiva 475 New Age

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review

Kies de conditie
Kies het type boot
Filter de prijs