Buitenboordmotoren

Kies het merk
Kies de staartlengte
Kies de brandstof
Kies de accucapaciteit
Filter de prijs

Hulp nodig?

Het kopen van een buitenboordmotor is essentieel voor iedereen die een boot aanschaft. Krijgsman Watersport biedt een breed assortiment buitenboordmotoren van de merken Mercury en ePropulsion. Onze bootmotoren zijn beschikbaar in zowel elektrische varianten als verbrandingsmotoren. Bekijk ons assortiment.

Soorten buitenboordmotoren

Een buitenboordmotor bevindt zich, zoals de naam al zegt, buiten de boot. Deze motor bevestig je aan de achterkant van de boot wat ervoor zorgt dat je in de boot meer ruimte hebt. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te onderhouden en in aanschaf vaak betaalbaarder dan een ingebouwde motor. Wij verkopen twee verschillende typen buitenboordmotoren:

Elektrische buitenboordmotoren

Een elektrische buitenboordmotor voor je boot is een goede keuze als je graag aan het milieu denkt, zonder je vaarplezier op te geven. Deze motor is namelijk volledig elektrisch gedreven waardoor er geen benzine of diesel aan te pas komt. Daarbij maakt deze motor amper geluid, wat je nog meer comfort biedt. 

Verbrandingsmotoren

Misschien zijn verbrandingsmotoren wel de bekendste in de markt. Deze motoren zijn aangedreven met diesel of benzine. Ze zijn makkelijk in gebruik en je kunt vaak lang varen op een tank. Daarbij zijn er ook veel plekken waar je kunt tanken. Elektrische motoren zijn, afhankelijk van de situatie, wat lastiger met opladen, omdat er (nog) niet zoveel publieke oplaadpunten zijn (los van veel jachthavens). Daarbij duurt het vaak een tijdje voordat de motor weer vol is.

Kortstaart en langstaart buitenboordmotoren

Bij het kiezen van een buitenboordmotor is het ook belangrijk om te weten of je een kortstaart of langstaart nodig hebt. Het verschil zit hem in de lengte van de staart van de motor, die bepaalt hoe diep de schroef in het water zit. Een kortstaart buitenboordmotor is geschikt voor boten met een lage spiegel (achterkant van de boot), terwijl een langstaart buitenboordmotor nodig is voor boten met een hogere spiegel. Het juiste type staart zorgt voor optimale prestaties en voorkomt schade aan de motor en de boot.

Vermogen van een boot

Het vermogen van de buitenboordmotor is een cruciale factor bij het kiezen van de juiste motor voor je boot. Bij Krijgsman Watersport zijn buitenboordmotoren verkrijgbaar met vermogens variërend van 4 pk tot 60 pk. Een motor met lager vermogen, zoals 4 pk, is ideaal voor kleinere boten en rustig varen, terwijl motoren met hoger vermogen, zoals 60 pk, geschikt zijn voor grotere boten en hogere snelheden. Het juiste vermogen zorgt voor een goede balans tussen prestaties en brandstofefficiëntie, afhankelijk van je specifieke vaarbehoeften en de grootte van je boot.

Bekende buitenboordmotoren merken

Krijgsman Watersport levert buitenboordmotoren van de merkende merken Mercury en ePropulsion. 

Mercury buitenboordmotor

Mercury is wereldwijd de bekendste leverancier van zowel binnenboord- als buitenboordmotoren voor een boot. Voor zowel tenders als sloepen zijn Mercury buitenboordmotoren geschikt. De motoren van Mercury gaan van 2,5 pk tot en met 600 pk. De motoren van Mercury zijn duurzaam, betrouwbaar en krachtig. 

ePropulsion buitenboordmotor 

Ben je op zoek naar een fijne elektrische motor? Kijk dan eens naar de motoren van ePropulsion. Dit merk uit Hong Kong is de echte specialist op het gebied van elektrische motoren. De buitenboordmotoren zijn innovatief en wegen weinig waardoor ze makkelijk in gebruik zijn. ePropulsion is een van de grootste producenten van elektrische buitenboordmotoren voor boten die er met hun kwalitatieve elektrische motoren voor zorgt dat iedereen eenvoudig overstapt naar elektrisch varen.

Tweedehands buitenboordmotoren

Naast alle nieuwe buitenboordmotoren, verkoopt Krijgsman Watersport ook tweedehands buitenboordmotoren. De motoren testen wij voor het gebruik, zo ben je verzekerd dat er niets mankeert aan de motor. Een tweedehands buitenboordmotor is een duurzaam alternatief voor als je op zoek bent naar een nieuwe motor voor je boot, maar daar niet de volle prijs voor wilt betalen.

Kies het merk
Kies de staartlengte
Kies de brandstof
Kies de accucapaciteit
Filter de prijs

Proefvaart aanvragen voor ePropulsion 1.0 Spirit Plus (kortstaart – tiller)

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review