Gelcoat

De toplaag van de boot, de gelcoat, beschadigt door UV straling en zonlicht. Hierdoor kunnen er lelijke plekken in de laag ontstaan. Om deze laag zo mooi mogelijk te houden, raden wij aan om minimaal 3 keer per jaar een UV beschermende laag aan te brengen op de boot. Voornamelijk donker gekleurde boten zijn gevoelig voor verkleuring en krassen en hebben soms nieuw al oneffenheden in gelcoat. Neem voor advies over gelcoat contact met ons op. 

Qua onderhoud raden wij aan om uw polyester boot jaarlijks te polijsten om glans te behouden en verkleuring tegen te gaan. Wanneer de boot een lang vaarseizen in het water ligt is de kans groot dat de gelcoat in het najaar niet meer de glans heeft die het had voordat de boot in het water ging. Verkleuring wordt veroorzaakt door zonlicht, water, zout en vervuiling en is vaak meer zichtbaar bij donker gekleurde boten. 

Met het assortiment van RIWAX kan de toplaag gelcoat worden beschermd en gepolijst. Het assortiment en stappenplan van RIWAX poetsmiddelen voor uw boot is beschikbaar in onze showroom. We geven graag het juiste advies om uw boot weer in nieuwstaat te brengen! 

Indien een boot voor een langere periode achter elkaar in het water blijft liggen dient het onderwaterschip van polyester en gelcoat beschermd te worden door middel van een antifouling. Voor de meeste nieuwe boten (die niet standaard van een antifouling voorzien zijn) adviseren we om deze binnen een jaar de eerste behandeling te laten geven. De winterstallingsperiode is daar bij uitstek geschikt voor. Het aanbrengen van de antifouling bestaat uit een behandeling van diverse lagen en producten. Wij behandelen uw boot zorgvuldig en werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Antifouling betreft onderhoud welke de levensduur van u boot verlengd en problemen aan het onderwaterschip als osmose zal voorkomen.