Gelcoat

Professionele gelcoat reparatie

Krijgsman is dé expert op het gebied van professionele gelcoat reparaties. Gelcoat is essentieel voor het beschermen van je boot. Na verloop van tijd ontstaan er beschadigingen in je gelcoat zoals krassen, scheuren of dofheid. Daarnaast hebben UV straling en zonlicht ook een negatieve invloed. Er kunnen lelijke plekken in de laag ontstaan. Wij bij Krijgsman repareren deze gelcoat graag voor je. Door onze reparatie behandeling is jouw boot binnen no-time weer klaar om te varen!

Wat is gelcoat?

Gelcoat is de eerste laag op een boot. Deze is bepalend voor de kleur van je boot en beschermt daarnaast het laminaat tegen weersinvloeden en chemicaliën. Door het aanbrengen van een gelcoat wordt je boot beschermd tegen water en lucht. Daarnaast ziet je boot er met een gelcoat weer stralend uit!

Voor welke boten is gelcoat nodig?

Elke polyester boot heeft een gelcoat nodig om zich te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden en andere blootstellingen. In Nederland zijn de meeste boten van polyester. Vrijwel alle Nederlandse boten hebben dus een gelcoatlaag. Wil je hier meer over weten? De experts van Krijgsman staan voor je klaar. 

Wat houdt een gelcoat reparatie in?

Het komt vast wel eens voor dat je per ongeluk de steiger raakt bij het aanmeren, of dat je boot een andere boot schaaft. Ook de verschillende weersomstandigheden hebben negatieve invloed op de gelcoat. Er kan dan schade, of lelijke plekken, ontstaan. Wij kunnen deze schade nauwkeurig en snel voor je repareren. Dit doen we door de toplaag eerst te polijsten en daarna mooi te maken met behulp van onze gelcoat. Na onze reparatie is je boot weer goed beschermd, zie je niks meer van de schade terug  kun je weer genieten van het vaarseizoen!

Om de laag zo mooi mogelijk, raden wij aan om minimaal drie keer per jaar een UV beschermende laag aan te brengen op de boot. Vooral donker gekleurde boten zijn gevoelig voor verkleuring en krassen. Ook raden wij aan om de polyester boot jaarlijks te polijsten om haar glans te behouden. Daarnaast ga je verkleuring tegen. Neem voor advies over gelcoat contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Onderhoud gelcoat

Qua onderhoud raden wij aan om je polyester boot jaarlijks te polijsten om glans te behouden en verkleuring tegen te gaan. Wanneer de boot een lang vaarseizen in het water ligt is de kans groot dat de gelcoat in het najaar niet meer de glans heeft die het had voordat de boot in het water ging. Verkleuring wordt veroorzaakt door zonlicht, water, zout en vervuiling en is vaak meer zichtbaar bij donker gekleurde boten. 

Gelcoat reparatie kosten

De kosten van de gelcoat reparatie zijn afhankelijk van de oppervlakte en moeilijkheid van de reparatie. Gelcoat reparatie is maatwerk en vereist per boot een specialistische behandeling.

Met het assortiment van RIWAX kan de toplaag gelcoat worden beschermd en gepolijst. Het assortiment en stappenplan van RIWAX poetsmiddelen voor jouw boot is beschikbaar in onze showroom. We geven graag het juiste advies om jouw boot weer in nieuwstaat te brengen! 

Onze services

Naast onze diensten zoals gelcoat reparatie, finsulate, antifouling of het reinigen van kappen, bieden wij ook verschillende services aan. Zo kun je je boot stallen in onze winterstalling en kun je bij ons terecht voor advies.

Reparatie

Heb je meer schade aan je boot dan alleen gelcoat krassen? Dat is erg vervelend! Gelukkig kun je bij Krijgsman ook terecht voor ander soort schade. Neem contact met ons op en kijk wat de mogelijkheden zijn.

Hijstarief & ophaalservice

Maak kennis met onze hijs- en ophaalservice! Wij halen de boot voor je uit het water en spuiten deze af. De kosten hiervoor zijn €29,50,- per strekkende meter. Wil je dat wij de boot voor je komen ophalen? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden van onze ophaalservice. 

Maak een afspraak

Maak nu een afspraak voor jouw gelcoat reparatie en geniet snel weer van het vaarseizoen.Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review