Winterstalling

Overdekte winterstalling boot

Op zoek naar een betrouwbare en betaalbare winterstalling voor je boot? Krijgsman Watersport biedt een overdekte plek om je boot veilig en zonder schade de winter door te helpen. Eventueel kunnen we je boot ook ophalen en terugbrengen, dus het maakt niet uit waar in Nederland je boot ligt.  Onderop deze pagina kunt u een berekening maken van de kosten.

Waarom winterstalling?

Het is beter voor je boot om hem in de wintermaanden niet buiten in het water te laten liggen. De kans bestaat dat de boot, of een onderdeel ervan, kapot vriest. Daarom raden wij altijd aan om je boot in de winter in een winterstalling te plaatsen. Onze winterstalling is verwarmd en stofvrij, zodat je boot zo goed mogelijk de winter doorkomt.

Om je boot te beschermen tegen onder meer vorst, UV-straling, vocht en de aangroei van algen onder de waterlijn is het verstandig je boot ‘s winters uit het water te halen. Je kunt ervoor kiezen je boot op de kant te zetten met een afdekzeil, maar dat beschermt nog steeds niet tegen alle weersinvloeden. Een overdekte stalling is daarom de beste optie, en maakt je boot ook nog eens minder kwetsbaar voor diefstal en vandalisme. Daarnaast biedt de winterstalling een geweldige kans om verschillende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.

Winterstalling bij Krijgsman

Gedurende de winterperiode is het voor onze klanten mogelijk om de boot binnen te laten stallen. Krijgsman Watersport heeft de mogelijkheid om ruim 350 boten tot 10 meter lengte te stallen. Door onze centrale ligging (Amsterdam – Haarlem – Alkmaar) kan uw boot gemakkelijk naar ons toe gevaren worden. Mocht u toch voorkeur hebben voor een transport over de weg, is dit op aanvraag ook mogelijk. Afstand is geen probleem.

Stallingsplaatsen zijn beperkt beschikbaar en dienen vooraf te worden vastgelegd.  Heeft u afgelopen jaar bij ons in de winterstalling gelegen reserveren wij automatisch weer een plek voor het nieuwe seizoen voor uw boot.  Wenst u geen gebruik meer te maken van onze winterstalling kunt u dit schriftelijk voor 1 juli bij ons opzeggen.

Winterstalling boten kunnen vanaf 1 oktober tot 1 december op afspraak bij ons worden aangeboden. Ophalen van de stallingsboten in het voorjaar gaat op volgorde. In het voorjaar van maart tot mei worden de eigenaren benaderd om de boot weer op te halen (wanneer de boot vooraan staat).

Onderhoud tijdens winterstalling

Omdat je boot tijdens de winterstalling op het droge ligt, kun je gemakkelijk onderhoud (laten) uitvoeren aan het onderwaterschip en de rest van de boot. Denk bijvoorbeeld aan:

Eventuele (onderhoud) werkzaamheden kunnen bij het aanleveren van de boot worden vastgelegd. Alleen werkzaamheden ingevuld op het formulier worden uitgevoerd. Het is later niet meer mogelijk om werkzaamheden toe te voegen. Ons werkplaatstarief is €80,- per uur. De opslagloods is niet toegankelijk voor klanten.

Kosten winterstalling boot

De kosten van een overdekte winterstalling zijn afhankelijk van de grootte van je vaartuig. Hoe groter de boot, hoe hoger de kosten. De kosten zijn overigens wel een stuk lager dan de kosten van een jachthaven. Bij Krijgsman moet je rekenen op enkele honderden euro’s voor de wintermaanden. Wanneer je kiest voor de ophaalservice komen daar nog wat kosten bij.  U kunt onderop deze pagina een berekening maken van de kosten.

Ophaalservice

Krijgsman Watersport biedt een ophaalservice voor je boot. Dit betekent dat we je boot komen ophalen en veilig naar de winterstalling vervoeren. Na de wintermaanden kunnen we je boot uiteraard ook weer terugbrengen. Het maakt dan ook niet uit waar in Nederland je boot ligt.

 

Prijslijst van de winterstalling

Stallingstarief

€59.50 per m2

Stalling op trailer

€142.80 extra

hijstarief inclusief schoonspuiten onderwaterschip

€29.50 per strekkende meter

Meerprijs extreem vervuild onderwaterschip

€20,- per strekkende meter

Antifouling eerste behandeling

€225,- per strekkende meter

Antifouling verversen 1 laags

€95,- per strekkende meter

Antifouling verversen 2 laags

€135,- per strekkende meter

Schoonmaken binnenzijde boot

Stelpost, uurtarief

Schoonmaken Buitenzijde boot

Stelpost, uurtarief

Polijsten boot

Stelpost, uurtarief

UV wax behandeling

Stelpost, uurtarief

Transport, inclusief brandstof en trailerhuur

€110,- per uur

Brandstof afvoeren

€1.53 per liter

Milieuheffing

€12.50

  

Klik hier voor de voorwaarden

Het gebruik van alle diensten van Krijgsman Watersport B.V. is volledig voor eigen risico. Krijgsman Watersport B.V. aanvaard geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot schades of diefstal.

 

 

Winterstalling aanvragen

Boot informatie

 
€ 
Per seizoen

Overigen

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review