Gebruikte motoren voor elke boot

Hulp nodig?

We zijn druk bezig met ons assortiment. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wil je een motor voor je boot kopen, maar het liefst tweedehands? Geen probleem, Krijgsman Watersport heeft een kwalitatief hoogwaardige tweedehands motor voor elk soort boot.

Tweedehands buitenboordmotor kopen

Een motor voor een boot kopen kan in verschillende prijscategorieën. Een tweedehands motor voor een boot is vaak een voordelige keuze. Wij hebben vele jaren ervaring met verschillende motoren voor sloepen en tenders, en zorgen er dan ook voor dat iedere tweedehands motor voor een boot uitvoerig wordt getest en wordt voorzien van een grondige onderhoudsbeurt. Ook na aankoop van de motor kunnen wij het onderhoud van de motor volledig verzorgen, zodat je er geen omkijken naar hebt.

Waar op letten bij tweedehands buitenboordmotor?

Bij de aankoop van een tweedehands buitenboordmotor moet je grotendeels op dezelfde aspecten letten als bij een nieuwe motor. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de motor krachtig genoeg is voor het type boot waarvoor je hem wilt gebruiken. Het testen van de motor op het water is verstandig, zodat je zeker weet dat het is wat je zoekt en de motor goed draait. Let daarbij ook op het verbruik, het geluid en de geur. Wat echter extra belangrijk is bij een tweedehands motor voor een boot kopen: kies voor een betrouwbare dealer die garantie biedt. Voor goedkope boten op Marktplaats geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Een erkende dealer kan je goed informeren en kan je ook antwoord geven op de vraag: Hoeveel uur kan de buitenboordmotor mee? Zo kun je zorgeloos genieten van je boot.

Voor- en nadelen tweedehands motor

Het grootste voordeel van een tweedehands motor voor een boot ten opzichte van nieuwe motoren is natuurlijk de prijs. Een goede gebruikte motor kan een behoorlijk stuk goedkoper zijn dan een nieuwe, en net zo goed functioneren. Een nadeel is echter dat je extra goed moet opletten dat de motor in goede staat is, zodat de kans op grote reparaties minimaal is. Door een tweedehands motor bij een betrouwbare dealer te kopen weet je zeker dat hij niet defect is en goed onderhouden is. Ook kan de dealer advies geven over welke motor het beste bij jouw type boot past. Op die manier koop je geen kat in de zak.

Welke typen buitenboordmotoren zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten buitenboordmotoren voor sloepen en tenders. Er zijn verbrandingsmotoren, die brandstof nodig hebben om te werken. Daarnaast zijn er elektrische buitenboordmotoren, die niet op brandstof maar op stroom draaien.

Verbrandingsmotor

De meeste tweedehands motoren voor een boot die worden verkocht zijn verbrandingsmotoren. In deze motoren zorgt de verbranding van diesel of benzine voor de voortstuwing van de boot. Verbrandingsmotoren zijn te verdelen in tweetakt en viertakt motoren.

Viertaktmotor

Een viertaktmotor werkt efficiënter en is hierdoor zuiniger, milieuvriendelijker, stiller en betrouwbaarder dan de tweetaktmotor.

Tweetaktmotor

Tweetaktmotoren verbruiken meer brandstof en hebben een grote uitstoot, waardoor ze het milieu belasten. Om deze reden zijn dit soort motoren op een toenemend aantal plaatsen niet meer toegestaan.

Elektrische motor

De meest milieuvriendelijke keuze is een gebruikte elektrische buitenboordmotor. Deze motor heeft geen brandstof nodig en werkt op elektriciteit. Een ander voordeel van deze motor is dat hij bijna geen geluid maakt, zodat je met meer rust kunt varen en de omgeving minder stoort.

Verbruik van een buitenboordmotor

Het is bij de aanschaf van een tweedehands motor voor een boot ook goed om na te gaan: hoeveel verbruikt een buitenboordmotor? Moderne buitenboordmotoren zijn erg zuinig en gebruiken bij rustig varen vaak maar 2 liter per uur. Hoeveel een motor precies verbruikt hangt af van het vermogen. Voor advies en vragen hierover kun je altijd contact met ons opnemen.

Merken

Wil je de beste motor voor je boot kopen, tweedehands? Enkele gerenommeerde merken die we vaak in de aanbieding hebben zijn:
– Mercury – een van de meest populaire merken op gebied van buitenboordmotoren. Efficiënt en betrouwbaar.
– Suzuki – Suzuki buitenboordmotoren starten makkelijk en hebben een laag verbruik.
– Craftsman Marine – de krachtpatser in de collectie, perfect voor de wat zwaardere boten.
– ePropulsion – topmerk op gebied van milieuvriendelijke, stille motoren.

Ben je nieuwsgierig naar ons totale aanbod? Klik hier voor alle tweedehands motoren die we op dit moment in onze collectie hebben!

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review