Sloepen

Kies het merk
Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Sloepen kopen bij de specialist

Wil je een sloep kopen? Krijgsman Watersport heeft een uitgebreid aanbod aan sloepen, zodat je altijd een boot vindt die voldoet aan jouw wensen. Krijgsman vertelt je als dé sloepenspecialist graag waar je bij het kopen van een sloep op moet letten, zodat jij de boot vindt die helemaal aansluit op je behoeften!

Wat is een sloep?

Een sloep is een open boot met een motor, die is afgeleid van vroegere reddingsboten. De sloep is waarschijnlijk een van de populairste boottypen van Nederland. En niet zonder reden: ze zijn gemakkelijk te besturen en ideaal voor een dagje op het water met vrienden of familie. Tussen sloepen onderling kunnen echter wel grote verschillen zitten, en dan zijn er ook nog vele opties waar je al dan niet voor kunt kiezen. 

Een sloep kopen: waar moet je rekening mee houden?

Als je een sloep wilt kopen, is er een aantal dingen waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het aantal mensen dat je mee wilt nemen aan boord: op basis hiervan kun je besluiten een grote of juist een kleine sloep te kopen. Een andere overweging is het vaargebied. Ga je vaak varen in natuurgebieden, dan is een stille sloep een uitkomst. Wil je juist grote afstanden overbruggen op open water, dan is een snelvarende sloep de juiste keuze. 

Polyester sloep of aluminium sloep?

Ook het materiaal waarvan een sloep gemaakt is, zou een rol moeten spelen in je keuze. De klassieke sloep is gemaakt van hout. Een houten sloep heeft echter als nadeel dat hij veel onderhoud vergt – tijd die de meeste mensen liever op het water doorbrengen. Om deze reden verkopen wij voornamelijk polyester sloepen en aluminium sloepen. Onze luxe sloepen zijn vrijwel onderhoudsvrij, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van het varen.

Wat voor sloepen heeft Krijgsman?

Krijgsman heeft sloepen voor elk type watersportliefhebber. Je kunt bij ons kleine sloepen en grote sloepen kopen, elektrische en snelvarende, van aluminium en polyester. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om je sloep helemaal zelf samen te stellen. Alle sloepen die wij te koop aanbieden zijn van vertrouwde en kwalitatief hoogwaardige merken. Zo verkopen wij onder meer sloepen van Corsiva, Steelfish, Primeur, Topcraft en Riga

Wat kost een sloep?

Wat een sloep kost, hangt helemaal af van je wensen. Een grote, luxe sloep kost vanzelfsprekend meer dan een kleine sloep die minder rijk uitgerust is. Ook het merk en de accessoires spelen mee in de uiteindelijke prijs van je sloep. Om je toch een idee te geven kun je zeggen dat de vanafprijzen van een sloep op enkele duizenden euro’s liggen en op kunnen lopen tot tienduizenden euro’s. Wil je liever niet te veel betalen, dan kun je ook nog kiezen voor een occasion sloep.

Elektrisch varen met een sloep?

Elektrische motoren in sloepen worden steeds populairder. Door nieuwe regelgeving ben je op steeds meer plekken alleen nog met een elektrische sloep welkom, omdat sloepen met een traditionele motor niet aan de milieu-eisen voldoen. Daarnaast biedt een elektrische motor geweldige vaareigenschappen, zonder dat je last hebt van herrie of uitlaatgassen. Wij bieden een groot aantal elektrische sloepen en elektrische motoren voor verschillende soorten sloepen. Zo kun je direct op stroom gaan varen. Als elektrisch varen je nu nog een stap te ver is, kun je ook kiezen voor een hybride motor, die de voordelen van elektrisch varen en varen op een brandstofmotor combineert. Een gewone brandstofmotor kan ook worden aangevuld met een elektromotor. Je krijgt dan een hybride motor. Lees meer op de betreffende pagina’s of neem contact met ons op voor advies.

Laat je adviseren

Weet je na het lezen van deze pagina nog niet welke sloep bij je past, of heb je vragen over de sloepen die je op onze website hebt gezien? Neem dan gerust contact op voor advies op maat of een prijsaanvraag. Onze deskundige medewerkers helpen je graag!

Kies het merk
Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Proefvaart aanvragen voor Corsiva 475 New Age

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review

Kies de conditie
Kies het merk
Kies het type boot
Filter de prijs