Snelvarende sloepen

Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal
 • Allcraft 565

  Lengte: 565cm
  Breedte: 210cm
  Diepgang: 45cm
  De tender boot is 5,65 m. lang en kenmerkt zich door uitstekende vaareigenschappen, stabiliteit en ruimte. Een voordeel van aluminium boten is dat de onderhoudsarm zijn en ook gedurende de winterperiode in het water kunnen blijven liggen.
   14.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 475 New Age

  Lengte: 465cm
  Breedte: 192cm
  Diepgang: 30cm
  De Corsiva 475 is het meest compacte model in de Corsiva range. Typerend voor alle modellen van Corsiva zijn de hoge ergonomische eisen. Zo heeft ook de 475 NewAge bijzonder comfortabele zittingen. De boot is standaard uitgevoerd met een droogtoilet in het voorste bergvak. De Corsiva 475 NewAge is een van de meest populaire modellen uit het assortiment.
   7.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 500 Tender

  Lengte: 500cm
  Breedte: 215cm
  Diepgang: 40cm
  De meest compacte tender in ons assortiment. Het uitgekiende onderwaterschip is afgeleid van de Corsiva 595 Tender. Bij hogere pk klasses is dus ook snelvaren mogelijk. De Corsiva 500 tender wordt standaard voorzien van hoogwaardige Diamante bekleding. Rondom in de boot zijn diverse opbergvakken te vinden. De rondzit voor kan met het optionele exclusive package gemakkelijk tot een zonnedek of tafel worden omgebouwd.
   14.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 505 New Age

  Lengte: 475cm
  Breedte: 205cm
  Diepgang: 40cm
  De Corsiva 505 Tender de boot die alles heeft. De Corsiva 505 Tender is 4,75 meter en zorgt voor een ruime opzet door de nuttige indeling.  De motor wordt achter de boot gemonteerd wat er voor zorgt dat je de ruimte in de binnenkuip optimaal benut. De kussens aan de achterzijde kun je door middel van scharnieren openzetten wat je leidt naar de enorme opslagruimte van de Corsiva 505. De Corsiva 505 kan worden aangekleed met motoren tot wel 60PK dus rustig varen en snelheid maken is geen enkel probleem Bestel je ook het waterski-oog dan trek je met een grote grijns een band achter de boot en de horizon tegemoet.
   15.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 520 New Age

  Lengte: 520cm
  Breedte: 220cm
  Diepgang: 40cm
  Kenmerkend door de zeer hoge en diepe zittingen. De riante rondzit bied voldoende ruimte aan 6 volwassenen en is eenvoudig te veranderen in een heerlijk zonnedek. De Corsiva 520 NewAge is breed van formaat en daardoor zeer stabiel op het water. In de boot bevinden zich diverse grote bergruimtes, waardoor spullen nooit in de weg liggen. Een tijdloze uitstraling en zeer degelijke romp maakt dit een fijn en voor iedereen makkelijk te hanteren outboard sloep die garant staat voor vele gezellige vaarmomenten!
   10.750,00 Meer informatie
 • Corsiva 565 New Age

  Lengte: 535cm
  Breedte: 220cm
  Diepgang: 40cm
  Qua vormgeving en design mag een Mercury buitenboordmotor zeker gezien worden. Met de strak gelijnde Corsiva 565 een pracht combinatie! Waarom de motor nog verstoppen? Deze boot heeft in tegenstelling tot modellen met een motorbun de mogelijkheid om de motor gedeeltelijk te trimmen. Vooral handig om een strandje op te varen.
   15.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 595 Tender

  Lengte: 570cm
  Breedte: 220cm
  Diepgang: 45cm
  De Corsiva 595 Tender heeft een buitenboordmotor weggewerkt in een geluiddempende bun. Hierdoor ontstaat een zeer mooi gelijnde tender, waarbij ook snel varen een optie is. Het optimaal ontworpen onderwaterschip zorgt voor stabiele vaareigenschappen.
   17.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 605 Tender

  Lengte: 620cm
  Breedte: 235cm
  Diepgang: 50cm
  Bekijk hier ons allernieuwste model, de Corsiva 605 Tender!
   24.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 625 Tender *

  Lengte: 610cm
  Breedte: 245cm
  Diepgang: -1cm
  Corsiva 625 tender is binnenkort beschikbaar bij ons in de showroom
   24.950,00 Meer informatie
 • Corsiva 650 Tender

  Lengte: 650cm
  Breedte: 245cm
  Diepgang: 50cm
  Het nieuwe topmodel uit de collectie van Corsiva, de snelvarende 650 Tender. Een boot met extreem veel opbergruimte, hierdoor kunnen de kussens van het zonnedek makkelijk opgeborgen worden.
   24.950,00 Meer informatie
 • Lifestyle 530 Comfort

  Lengte: 530cm
  Breedte: 220cm
  Diepgang: 40cm
  De Lifestyle 530 Comfort weet overnaadse belijningen te combineren met een sportieve uitstraling. Het model is maximaal uit te voeren met 40PK buitenboordmotor waarmee de combinatie ook snelvarend is te verkrijgen.
   10.750,00 Meer informatie
 • Lifestyle 600 Tender

  Lengte: 590cm
  Breedte: 230cm
  Diepgang: 65cm
  De Lifestyle 600 Tender is een moderne tender sloep met de juiste looks en sublieme vaareigenschappen.
   34.950,00 Meer informatie
 • Lifestyle 606 Tender

  Lengte: 606cm
  Breedte: 245cm
  Diepgang: 65cm
  De Lifestyle 616 Tender is een moderne tender met de juiste looks en sublieme vaareigenschappen.
   36.950,00 Meer informatie
 • Lifestyle 616 Tender

  Lengte: 590cm
  Breedte: 230cm
  Diepgang: 65cm
  De Lifestyle 616 Tender is een moderne tender met de juiste looks en sublieme vaareigenschappen. Deze tender biedt met riante zittingen gemakkelijk plaats voor 7 personen en kenmerkt zich door uitzonderlijk hoge rugleuningen. De kuipvloer en het zwemplateau zijn standaard voorzien van HPL-teakline en kan tegen meerprijs worden voorzien van flexiteak. Er worden bij de […]
   22.750,00 Meer informatie
 • Lifestyle 650 Tender

  Lengte: 650cm
  Breedte: 245cm
  Diepgang: 40cm
  De Lifestyle 650 heeft een snelvarend onderwaterschip waardoor planeren bij zwaardere motoren mogelijk is. Het royale zwemplateau vergemakkelijkt het in en uit het water komen
   24.550,00 Meer informatie

Snelvarende sloep kopen 

Een snelvarende sloep biedt het beste van twee werelden: het comfort van een sloep en de vaarervaring van een sportboot. Wil je een snelvarende sloep kopen? Dan is Krijgsman dé specialist. We hebben een groot assortiment met boten van vertrouwde topmerken en geven je graag deskundig advies op maat. Lees snel verder of bekijk ons aanbod!

Wat is een snelvarende sloep?

Een snelvarende sloep is een mix tussen een klassieke sloep en een sportieve motorboot. De boot vaart harder dan normale sloepen, maar biedt wel vergelijkbare looks en comfort. Dit type boot heeft  een motor van ten minste 20 pk en haalt snelheden van minstens 20 kilometer per uur, die kunnen oplopen tot wel 50 km/h. Door de krachtige motor en speciaal ontworpen onderwaterschip kunnen deze boten vaak ook planeren. Dit betekent dat de boot niet dóór maar over het water vaart. Snelvarende sloepen zijn verkrijgbaar in de vorm van tendersloepen en gewone sloepen.

Wat onderscheidt een snelvarende sloep van een normale sloep of tender?

 • onderwaterschip ontworpen voor lage weerstand en hoge snelheid
 • verstevigde achtersteven voor zwaardere buitenboordmotoren
 • motor van 20 pk of hoger

Heb je een vaarbewijs nodig voor een snelvarende sloep?

Omdat een snelvarende sloep harder kan dan 20 km/h moet je een vaarbewijs hebben om er in te varen. Dit vaarbewijs moet je tijdens het varen altijd bij je hebben. Ook moet je de sloep registreren bij de RDW en moet je zorgen dat het registratienummer altijd duidelijk zichtbaar is. Daarnaast gelden er voor boten waarvoor je een vaarbewijs nodig hebt aanvullende eisen. Zo moet je een dodemansknop hebben (deze zit standaard op de meeste boten), moet er voor elke passagier een reddingsvest aanwezig zijn, en moet je een brandblusser aan boord hebben. 

Voordelen van een snelvarende sloep

 • sportief varen en comfort: het beste van twee werelden
 • mogelijkheid om te wakeboarden en waterskiën
 • mogelijkheid grote afstanden te overbruggen

Nadelen van een snelvarende sloep

 • hoger brandstofverbruik 
 • niet overal toegestaan hard te varen
 • vaarbewijs nodig

Snelvarende sloep met elektrische motor

Snelvarende sloepen worden van oudsher geassocieerd met krachtige, brullende brandstofmotoren. Toch is ook in deze categorie de elektromotor in opmars. Een elektrische motor kan dezelfde snelheden bereiken, maar dan zonder herrie of uitstoot. Krijgsman levert kant-en-klare elektrische snelvarende sloepen, maar ook losse elektrische motoren. Wil je niet in één keer de overstap wagen naar elektrisch varen? Dan is een hybride motor een geweldige tussenoplossing. Bij deze combinatie van motortypen vaar je grotendeels op de verbrandingsmotor, en kun je in gebieden waar dat niet toegestaan is – bijvoorbeeld in steden en natuurgebieden – overschakelen op de stille elektromotor. Wil je meer weten over elektrisch of hybride varen? Ga naar de betreffende pagina’s of neem contact met ons op.

Snelvarende sloep kopen bij Krijgsman

Ben je inmiddels tot de conclusie gekomen dat jouw nieuwe boot een snelvarende sloep moet worden? Dan hebben we een uitgebreid aanbod boten voor je om uit te kiezen. Onze experts geven je graag advies om de sloep te vinden die bij je past. 

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk dan al onze boten of ontdek wel soorten onderhoud we bieden!

Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review

Kies de conditie
Kies het type boot