Hybride varen

Hybride varen, dé combinatie tussen een elektrische- en verbrandingsmotor

Hybride varen combineert de voordelen van elektrisch varen met de voordelen van een verbrandingsmotor. Je kunt stil en schoon varen op de elektromotor, zonder bang te hoeven zijn dat je halverwege zonder energie zit. In dat geval schakel je namelijk direct over naar de dieselmotor, die de batterij van de elektrische motor veelal ook nog eens oplaadt. Hybride varen is dus een ideale oplossing voor mensen die elektrisch varen willen ontdekken, maar nog niet geheel willen of kunnen overstappen. In dit artikel lees je hoe hybride varen werkt en waar je rekening mee moet houden.

Wat is hybride varen?

Hybride betekent de vermenging van twee soorten. Als we het hebben over hybride varen, bedoelen we het gebruik van twee soorten motoren: een stille elektromotor en een betrouwbare verbrandingsmotor. Dit principe zie je ook in populaire auto’s als de Toyota Prius. Bij boten en sloepen wordt er meestal een elektromotor op of bij een nieuwe of bestaande verbrandingsmotor geplaatst. De stille en schone elektrische motor kan dienst doen als primaire aandrijving. Zodra de accu’s leeg raken, wordt overgeschakeld op de verbrandingsmotor, die de accu’s tegelijkertijd oplaadt.

Waarom varen met een hybride motor?

Een hybride motor biedt het beste van twee werelden. Zolang je de elektrische motor gebruikt, vaar je stil en zonder uitstoot. Tegelijkertijd hoef je je geen zorgen te maken dat je stil komt te staan, omdat je altijd kunt terugvallen op de dieselmotor.

Voordelen van hybride varen

Nadelen van hybride varen

Ontdek hybride varen bij Krijgsman

Krijgsman Watersport biedt verschillende soorten elektrische motoren voor je sloep of tendersloep. Daarnaast hebben we een groot aanbod elektrische sloepen. Krijgsman Watersport is exclusief dealer van Lifestyle Marine sloepen en tenders. Elk inboardmodel van Lifestyle Marine kan worden voorzien van LM-Hybrid, een uniek en betaalbaar hybride concept. Neem contact met ons op voor meer informatie! 

Ook voor andere vragen over hybride varen en deskundig onderhoud voor je hybride motor kun je bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op.

Vragen over hybride varen?

Wij helpen u graag met al uw vragen!

Bekijk onze hybride boten

 • Lifestyle 650 Tender

  Lengte: 650cm
  Breedte: 245cm
  Diepgang: 40cm
  De Lifestyle 650 heeft een snelvarend onderwaterschip waardoor planeren bij zwaardere motoren mogelijk is. Het royale zwemplateau vergemakkelijkt het in en uit het water komen
   24.550,00
 • Corsiva 605 Tender

  Lengte: 620cm
  Breedte: 235cm
  Diepgang: 50cm
  Bekijk hier ons allernieuwste model, de Corsiva 605 Tender!
   24.950,00

Veelgestelde vragen

Een hybride boot werkt door gebruik te maken van zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor, waardoor het voertuig flexibiliteit en efficiëntie biedt bij het varen.

Een hybride aandrijving werkt door het combineren van twee of meer verschillende aandrijfsystemen om zo efficiëntie te maximaliseren en de algehele prestaties te verbeteren.

Hybride betekent de vermenging van twee soorten. Als we het hebben over hybride varen, bedoelen we het gebruik van twee soorten motoren: een stille elektromotor en een betrouwbare verbrandingsmotor.

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review