Tendersloepen

Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Tender sloep kopen bij de specialist

Ben je op zoek naar een tender sloep? Krijgsman heeft een groot aanbod luxe tenders van bekende en kwalitatief hoogwaardige merken. Als gespecialiseerde dealer kunnen wij je precies vertellen waar je bij het kopen van een tender op moet letten, zodat je een tender boot vindt die helemaal aansluit op je wensen. Lees snel verder!

Wat is een tender?

Een tender is een type boot dat is afgeleid van kleinere vrachtschepen uit vroeger tijden. Ze zijn vergelijkbaar met sloepen, maar verschillen er op bepaalde punten duidelijk van. Zo hebben tenders een krachtigere motor en een zwemplateau. Ook zijn tenders over het algemeen wat groter dan sloepen en hebben ze een meer sportieve uitstraling. Ze zijn vaak luxer uitgevoerd en vallen in een wat hogere prijscategorie. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een tender sloep?

Bij het kopen van een tender sloep zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Neem bijvoorbeeld het aantal mensen waarmee je wilt gaan varen. Hoe meer mensen je mee wilt nemen, hoe groter je tender sloep moet zijn. Een ander punt is het materiaal waar de boot van is gemaakt. Een aluminium tender heeft bijvoorbeeld een stoere uitstraling en vraagt om weinig onderhoud. Tenders van polyester hebben een strakke look en zijn eveneens onderhoudsarm. Ook de motor is een belangrijk punt bij het kiezen van een boot. Hoe krachtiger de motor, hoe sneller je kunt varen. Wil je juist stil en zuinig varen, dan kun je kiezen voor een elektrische tender.

Wat voor tenders zijn er te koop bij Krijgsman?

Krijgsman biedt tenders voor elke liefhebber van varen. We hebben grotere en kleinere boten van verschillende materialen. Daarnaast kun je bij ons zelf een uitvoering en de accessoires kiezen die bij jouw stijl van varen passen. Wij verkopen tender sloepen van bekende topmerken als Corsiva, Malina, Primeur, Lifestyle Marine en Oud Huyzer

Elektrische tendersloep

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische motor in hun tendersloep. Een van de redenen is dat er steeds strengere normen gelden omtrent geluid en uitstoot, waardoor boten met een traditionele motor op een toenemend aantal plekken geweerd worden. Maar een elektrische motor vaart ook geweldig en kan even hoge snelheden halen, net als een verbrandingsmotor. Goed om te weten, aangezien tendersloepen vaak gemaakt zijn om lekker mee door te varen. Wij hebben elektrische tendersloepen op voorraad en leveren elektrische motoren die ook geschikt zijn voor tendersloepen. Een goede opstap naar elektrisch varen is hybride varen. Hierbij kun je langere afstanden varen met de brandstofmotor en kun je overschakelen op de elektromotor om rustig en stil te varen op plekken waar elektrisch varen verplicht is. De elektromotor wordt opgeladen door de brandstofmotor. Een hybride motor is ook een goede oplossing voor bestaande sloepen. De elektromotor wordt dan als aanvulling naast de brandstofmotor geplaatst. Lees meer of neem contact met ons op voor advies.

Wat kost een tender?

De prijzen van tender sloepen lopen flink uiteen. De prijs is dus helemaal afhankelijk van je wensen. Een grote, snelvarende tender kost bijvoorbeeld meer dan een kleinere tender in een standaard uitvoering. Ook het merk en de accessoires die je kiest bepalen mede de prijs. Grofweg kun je wel zeggen dat de prijs van een tender begint bij 25.000 euro en op kan lopen tot tienduizenden euro’s.  Ligt dit boven je budget? Dan kun je ook kiezen voor een tender sloep occasion. Een tweedehands tender sloep is vaak een stuk goedkoper, maar staat dankzij de lange levensduur en minimale vraag om onderhoud garant voor jarenlang vaarplezier. 

Laat je adviseren

Weet je na het lezen van dit stuk nog niet wat de juiste tender voor jou is, of heb je vragen over bepaalde tender boten op onze site? Neem dan gerust contact op voor advies op maat of een prijsaanvraag. Onze ervaren medewerkers voorzien je graag van deskundig advies!

Kies de conditie
Kies het type boot
Kies het materiaal

Proefvaart aanvragen voor Allcraft 565

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review

Kies de conditie
Kies het type boot
Filter de prijs