Reviews

1-5 of 125 reviews
 1. Top!

  Na 10 jaar weer terug voor onze 3e boot bij familie.Krijgsman. Wederom heel fijn en zonder druk deskundig geholpen!!!! De keuze is dit keer gevallen op de prachtige tender van Lifestyle de 616. Dank Janette en Lex voor de top service!!!!

 2. Goede prijs/kwaliteit

  Na 10 jaar varen met een dieselsloep wilden we op zoek naar een lichtere boot (onze boot staat altijd op een trailer als we niet varen). Driemaal bezochten we de showroom, van Krijgsman. Elke keer werden we vriendelijk ontvangen door Janette en nam ze uitgebreid de tijd voor ons. De oriëntatie op internet bracht onze keuze bij de Lifestyle 520 maar eenmaal oog in oog met de boot, vonden we de 495 toch mooier. We kregen een goed aanbod om een aanbetaling te doen. De boot zou worden opgebouwd en we hadden daarna ruim 3 maanden de tijd om onze oude boot zelf te verkopen. Toen onze oude boot eenmaal was verkocht, stond de nieuwe ook daadwerkelijk de volgende dag klaar zoals afgesproken. De boot vaart prima, komt vlot in plané. Met 1 persoon aan boord en de motor iets opgetrimd, heb ik 38 km/h gehaald met de 20 pk Mercury. De powertilt is harstikke handig bij het te water laten en varen in ondiep water. Inmiddels hebben we diverse tochten gemaakt, waaronder 3 dagen kamperen in Frieland, waarbij het standaard zonnedek goed van pas kwam. De Mercury is enorm zuinig. Bij varen ronde 8,5 km/h verbruikt ie driekwart liter per uur. De buisap en het achterkleed zijn van topkwaliteit en gemakkelijk aan te brengen of weg te halen. Al met al zijn we tevreden met onze keuze. Nog een tip voor de snelheidsduivels onder ons. De maximale motorisering is volgens de website van Krijgsman of Lifestyle Marine; 20 pk. Volgens het CE-document dat ik erbij kreeg is het 18 Kw. Dat is omgerekend 24,52 pk. Een 25 pk 3-cilinder moet dus ook mogelijk zijn. Geen 5 sterren maar 4 omdat de boot is afgeleverd met wat beschadigingen aan de gelcoat maar inmiddels is toegezegd dat dit zal worden hersteld.

 3. Review Lifestyle 495

  In december de Lifestyle 495 aangeschaft en dan besef je dat je tot april moet wachten totdat je te water kan. Eindelijk was het dan zover en de boot werd zeer netjes opgeleverd. In het begin moest ik wel even wennen aan de boot omdat ik een beetje autistisch in elkaar zit. Ik heb daarom expres een tijdje gewacht totdat ik aan een review begonnen ben omdat ik eerst even wilde wennen aan de boot en wat vaaruren op mijn naam wilde hebben. Je moet dus altijd de tijd nemen om aan een nieuwe boot te wennen, zorgen dat alles een plekje krijgt en je alle belangrijke zaken binnen handbereik hebt. Nou dat heb ik inmiddels gedaan.

  De boot vaart lekker op zowel lage als op hoge snelheid (max 20 km pu met een 15 pk).

  Is goed te sturen hoewel er wel met veel wind meer gestuurd moet worden. Echter ben ik er inmiddels achter dat elke boot last van wind en stroming heeft heeft. 🙂

  De kap op en af gaat inmiddels soepel en het achterkleed zit er ook zo op. Ik vind het prettig dat je de boot zo goed kan afdekken. In het begin is een nieuwe kap namelijk erg stug maar na een paar weken is dat weg en is alles binnen 10 minuten opgezet.

  Als het mooi weer is kun je heerlijk chillen op het zonnedek zowel varend als voor anker liggend. Het zonnedek laten we nu standaard op en halen het er pas af als we met meer dan 5 personen gaan varen.

  Een hele dag op een tank van 12 liter varen is fantastisch. Toch heb ik stiekem een extra 5 liter jerrycan er bij staan maar deze heb ik nog nooit gebruikt.

  Ik heb voor Krijgsman gekozen omdat het een van de leveranciers is die kwaliteit en service belangrijk vinden. Voor ik tot aanschaf over ging heb ik redelijk veel leveranciers bezocht en daarbij viel het op dat er toch een aantal zijn die minder kwaliteit leveren. Dit is vaak niet direct met het oog te zien maar valt op als soortgelijke boten met elkaar vergelijkt.

  Ik ben een paar keer terug geweest met een paar kleine probleempjes waarop direct een oplossing aangeboden werd of uitgelegd werd hoe het werkt. Hierdoor kwam ik er achter dat je als klant wel eens de realiteit kwijt raakt en het probleem eigenlijk tussen je eigen oren zit.

  Uiteindelijk is de Lifestyle 495 een fantastische boot en een aanrader voor iedereen die lekker wil genieten op het water.

  Afbeelding #1 van Edmundus Schram
 4. Aankoop Lifestyle Tender 750

  Na een winter bekijken van nieuwe boten en occasions zagen wij maar niet de voor ons geschikte boot. We hadden onze boot verkocht en keken eerst naar een boot waarin wij konden slapen en tochten zouden kunnen maken van enkele dagen tot weken maar wij kwamen steeds meer tot de conclusie dat wij dit niet meer wilden.

  Wij hadden heel lang geleden weleens naar sloepen en tenders gekeken en ook bij Krijgsman Watersport langs geweest maar uiteindelijk is het toen een motorjacht geworden.

  Mijn vrouw zei mij om toch weer eens naar Krijgsman te gaan om te kijken of er daar een geschikte boot voor ons zou zijn en zagen toen de Lifestyle Tender 750 die ons aansprak ook omdat de boot een motor had van 80 pk waar onze voorkeur naar uit ging.

  Wij wilden echter wel een proefvaart maken waarvoor wij meteen een afspraak konden maken. Deze proefvaart beviel ons goed en meteen de beslissing genomen voor de aankoop.

  Op 9 juni was het zover dat wij de boot konden halen en kregen allereerst onder genot van koffie de eerste uitgebreide uitleg over de bij de boot horende papieren met daarbij een mooie fles Prosecco.

  Daarna volgde op de boot zelf uitleg over alle apparatuur inclusief de motor waarvoor uitvoerig de tijd werd genomen. Dit alles op een aangename, vriendelijke en professionele manier.

  Wij hadden besloten om met de boot naar onze haven in Aalsmeer te varen om meteen te kunnen ervaren wat de boot aan kan. En dat was verrassend goed. Er stond die dag een straffe westenwind met windkracht 4 en meer en toen wij het Noordzeekanaal op gingen was de golfslag behoorlijk en daarom de motor vol vermogen gegeven en de boot meteen in plané ging. De boot gaf geen krimp en bleef goed stabiel. Na een tocht van zo’n 4 uur kwamen wij in onze haven in Aalsmeer aan en had onze boot de vuurdoop gehad en glansrijk doorstaan. Afgelopen weekend weer gevaren en opnieuw tot de conclusie gekomen dat wij de juiste keus hebben gemaakt. Wij zullen zeker Krijgsman Watersport bij anderen aanbevelen.

  Nel en Martin de Swaan

 5. Wat een goede service en wat een geweldige boot, de Corsiva 650 tender

  Na een aantal jaren gevaren te hebben in onze eerste sloep werd het tijd voor een wat volwassener model. Dus wij op naar Krijgsman Watersport. Wij zijn daar super geholpen, alle tijd werd voor ons genomen, ook als we voor de zoveelste keer langskwamen. Reactie: “He, daar zijn jullie weer”. Uiteindelijk besloten om te gaan voor een prachtige Corsiva 650 tender in het zwart. Dus weer naar Westknollendam. Maar die was verkocht…… maar geen probleem zegt Janette: “we hebben er nog een in het magazijn/loods staan. En deze was helemaal zoals we de boot zelf zouden hebben samengesteld. Topmotor erin, een Mercury 60PK, nog wat extra wensen doorgegeven. En ja hoor, onze Black Jewel is er klaar voor. En wij ook!! Dit is gewoon een topboot, veel opbergruimte, veel bewegingsruimte en wat een pit heeft de motor. En zo ontzettend goed geholpen door het gehele team van Krijgsman Watersport.

Schrijf een review

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Krijgsman nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van evenementen, nieuwe producten en het laatste nieuws