Antifouling

Antifouling

Het onderhouden van je boot is erg belangrijk. Antifouling is daar een essentieel onderdeel van. Wanneer je polyester boot lang in het water ligt, moet er een antifouling laag over de boot aangebracht worden. Deze antifouling bestaat uit een aantal lagen die het onderwaterschip beschermen tegen aangroei en osmose. Bij aluminium boten kan de boot worden voorzien van een antifouling om aangroei te voorkomen. Krijgsman is een specialist in het aanbrengen van antifouling. Zo blijft je boot langer mooi en heb je er langer plezier van. Ontdek wat Krijgsman voor jou kan betekenen. 

Wat is antifouling?

Antifouling is speciale verf die wordt aangebracht op het onderwaterschip van je boot. Hierdoor kunnen (micro)organismen, algen en mosselen niet hechten aan het onderwaterschip. Als dit wel gebeurt, heeft dit vervelende gevolgen voor je vaarplezier. Je boot verliest snelheid, verbruikt meer brandstof en zal op den duur waardeverlies hebben. Gelukkig kan Krijgsman je helpen om dit tegen te gaan met de antifouling service!

Is voor mijn boot antifouling nodig of niet?

De staat van het onderwaterschip is erg belangrijk voor de waarde en levensduur van je boot. Antifouling is daarin een belangrijk onderdeel. Voor de meeste nieuwe boten, die niet standaard van antifouling zijn voorzien, adviseren wij om binnen een jaar de eerste behandeling te geven. De experts van Krijgsman kunnen advies geven over de noodzaak van antifouling voor jouw boot. Neem contact op met een van onze adviseurs.
 

Hoe vaak antifouling aanbrengen?

Het is belangrijk om de antifouling van je boot te onderhouden. De onderlagen van de antifouling gaan een paar jaar mee, maar door het varen slijten de toplagen. Het is daarom nodig om elk seizoen een nieuwe toplaag aan te brengen. Na een paar jaar kan het zijn dat je de harde onderlagen ook moet vernieuwen. Voor het laten aanbrengen van lagen antifouling kun je terecht bij onze experts.
 
Voor de meeste nieuwe boten (die niet standaard van een antifouling voorzien zijn) adviseren we om deze binnen een jaar de eerste behandeling te laten geven. De winterstallingsperiode is daar bij uitstek geschikt voor. Het aanbrengen van de antifouling bestaat uit een behandeling van diverse lagen en producten. Wij behandelen jouw boot zorgvuldig en werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Antifouling betreft onderhoud welke de levensduur van je boot verlengd en problemen aan het onderwaterschip zal voorkomen. 

Verschillende antifouling behandelingen

Omdat de onderlagen langer blijven zitten dan de bovenlaag, bieden wij verschillende behandelingen aan. Je kunt bij ons terecht voor een nieuwe behandeling, waar wij de gehele antifouling voor je zullen aanbrengen en je boot weer klaarmaken voor het vaarseizoen. Maar, als de onderlagen nog goed zijn, kunnen wij ook alleen de bovenste antifouling lagen verversen. Zodat je onderwaterschip weer goed beschermd is tegen aangroei. Bij Krijgsman is het ook mogelijk om de boot te behandelen met Finsulate antifouling. Zo gaat het behandelen op een schone manier en denken we mee met de natuur. Neem voor meer informatie, ervaringen en advies hierover contact met ons op.

Nieuwe behandeling

De meeste nieuwe boten zijn niet standaard voorzien van een antifouling, maar dit is wel essentieel. Wij adviseren om je nieuwe boot binnen een jaar de eerste behandeling te laten geven. Wij kunnen deze behandeling uitvoeren zodat de levensduur van je boot wordt verlengd. Zijn de onderlagen van de antifouling aan vervanging toe? Laat deze dan door ons verversen. Wij kunnen de oude laag weghalen en je boot voorzien van nieuwe bescherming. Zo behoud je de waarde van je boot.

Verversen antifouling

Heeft je boot vorig seizoen nog een antifouling laag gekregen? Dan is de onderlaag van de antifouling waarschijnlijk nog goed, maar de topcoat niet meer. Wij kunnen eenvoudig de antifouling verversen. Voor vragen kun je altijd terecht bij een van onze specialisten.

Kosten antifouling behandeling

De kosten van de antifouling behandeling verschillen voor een nieuwe behandeling of het verversen van je oude antifouling laag.

Prijsindicatie:

Antifouling (nieuwe behandeling) per strekkende meter€ 225,-

Antifouling (verversen enkel) per strekkende meter

Antifouling (verversen dubbele laag per strekkende meter

€ 95,-

€135,-

Hijstarief in/uit water (i.c.m. afspuiten onderwaterschip) per strekkende meter

€ 29.50,-

Hijstarief & ophaalservice

Wij halen je boot uit het water en spuiten het onderwaterschip goed af. De kosten hiervoor zijn €29,50,- per strekkende meter. Is het niet mogelijk om de boot naar ons toe te brengen? Dan halen wij deze gewoon bij je op! Je kunt gebruik maken van onze ophaalservice. Dit kan gemakkelijk in combinatie met de antifouling behandeling, motorisch onderhoud en/of winterstalling. Maak dan gebruik van onze ophaalservice en neem contact met ons op. De kosten voor het transport van je boot zijn €120,- per uur.

Onze services

Naast het aanbrengen van antifouling, kun je bij ons terecht voor veel meer services. Zo kunnen wij de kappen van je boot reinigen en impregneren. Wil je na de antifouling behandeling de toplaag van de boot extra beschermen? Gebruik dan onze Riwax producten om de gelcoat te beschermen. Zo bescherm je de boot tegen UV straling en zonlicht.

Advies

Heb je vragen over onderhoud? Of wil je advies over het verlengen van de levensduur? Onze experts staan voor je klaar. Je kunt bij ons terecht voor alle vragen omtrent boten. Wij helpen je graag. Neem gerust contact op.
 

Reparatie

Heb je een aanvaring gehad of is er een onderdeel stuk? Wij helpen je graag. De specialisten van Krijgsman kunnen je boot repareren voor een goede prijs. Daarnaast helpen we je graag verder met advies zodat je in de toekomst minder snel een reparatie nodig hebt. Neem contact met ons op.

Ons werkplaatstarief is €80,- per uur.

Voor meer informatie wat betreft de mogelijkheden en eventuele prijzen kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Proefvaart aanvragen voor Antifouling

Aantal personen

Maximaal aantal personen volgens CE.

Max. snelheid

Geschatte maximale snelheid, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Schrijf een review